Vi er igang igjen!

Da er sommeren her, med en grad og slapsesnø. Det nydøpte Rugbyakademiet har vært igang siden midten av januar, både inne i Bjølsenhallen og ute på Bjølsen kunstgress. Navnendringen kom rett og slett av at treningene ikke lenger er kun for nybegynnere, men med et opplegg hvor mer erfarne spillere kan (og bør) komme for å jobbe med (posisjons)spesifikk ferdigheter i tillegg. Mer moro for alle!

Idag var vi så heldig at Pål og Andreas fikk inn en gjestevisitt på dametreningen. Vi jobbet med prinsippene for angrep:

Vinn      Ballbesittelse

Og          Gå forover

Med      Support

Og          Kontinuitet

For å gjøre          Press

Om til   Poeng

Som vanlig brukte vi gameplay for å jobbe med prinsippene og fokusområdene vi hadde for økten. Gå forover var det første prisippet som fikk fokus, hvor hovedoppgaven var å få «hips past hips» dvs komme seg forbi forsvarende spillere. Man ble da belønnet med muligheten til å sentre (offloade) ballen umiddelbart. Dette førte igjen til at supportspillere ble tvunget til å være raskt oppe med større fart enn i en distributørrolle. Så lenge vi hadde nok support og dermed kontinuitet, ble presset på det forsvarende laget om til poeng, dvs scoringer.

Andre punkter vi var innom uten en lang forklaring:

  • Fotarbeid, hvordan fryse forsvarer
  • «Pick on two» hvordan dra med seg mer en en forsvare
  • Supportrollen, hvordan skal supporter bevege seg
  • Flood the gate, hvordan angripende spillerne beveger seg etter en line break
  • Offloads, hvilken variant og når
  • Forsvarslinje flat
  • Forsvare på inside shoulder, dvs driftdefence
  • Løpslinje til ikke-taklende forsvarspillere etter en line break

Det var klare forbedringer på det vi jobbet med i løpet av treningen og vi hadde en del pauser for å analysere og reflektere over hva, hvor, hvordan og hvem underveis.  På huskelisten til neste gang står det: Få tatt et bilde av alle de fornøyde spillerne.

Siden vi ikke har et bilde så får dere en video fra 7s i Canada istedet. Se igjennom og identifiser punktene over, de går igjen i de fleste scoringene.

 

Nybegynnernes først 15 mannskamp

Den 20. oktober var en stor dag for Sagene IF rugby. Jentene spilte 2. runde i NorgesCupen, senior herrer møtte Blindern RK i NM finalen. Men det største for mange var kampen mellom Sagene IF Barbarians og NTNUI Barbarians. Med litt støtte fra noen utvalgt old boys/seniorer fikk hele 12 spillere sin første 15mannskamp for Sagene IF.

Her er kampen i sin helhet:

Trening 23 09 2018

 

Mer takletrening på søndag! Vi har fått de nye taklehjulene og kan nå øve på taklinger med bevegelig mål. Det viktige her er som tidligere å komme inn nærme i «kroppen» på motstanderen med utside benet. Kraften vil da komme når man strekker ut ledebenet . Videre skal det være kontakt med skulderen, hode skal inn på baksiden av motstanderen og den siste armen skal gripe rundt motstanderen.

Alex kommer inn med utsidebenet (ledebenet) nærme angriperen, får kontakt med skulderen og har hodet på baksiden av retningen til angriperen.

alex 1.png

Driv kommer fra ledebenet som skaper mest kraft i kollisjonen. Videre kommer den siste armen rundt og griper rundt angriperen.

alex 2.png

Her kommer Alex IKKE inn med utsidebenet nærme angriperen.  Han blir da nødt til å «stupe inn» da det er vanskelig å komme inn i kroppen på angriperen.

alex 3.png

Mindre kraft er generert i kollisjonen og sjansene for i miste taklingen er større.

alex 4.png

 

 

 

Trening 09 09 2018

Taking contact, focus on getting the lead leg in and folow with the shoulder. Power from the «squat» and having hips parallell for a potential drive. When spinning, keeping the body in between the defender and the ball.

 

Tackling 1 v1

The «chop tackle» from the side, around the knees. Focus on getting the lead leg in as close as possible. Power coming through the «squat». «Cheek-on-cheek» = put our head on the opposite side of forward motion to avoid head/neck injuries.

 

Trening 05 09 2018

2 v 1 drill

Focus on ballcarrier fixing the defender, without stealing space on the outside. Running in the defenders channel, and with steps/inside step/double pump forcing the defender to stay on the ball carrier.

Support runner coming at pace, at the right distance, not running away from the ball. Hands out, ready to catch, calling for the ball.